Főoldal > Volvo hírek > Autók > Csúcs-S90 modellek Kínának

Csúcs-S90 modellek Kínának

A Volvo Cars, a prémiumautó-gyártó leleplezte frissített S90 és S90 Excellence modelljeit. Mindkét szedán a Guangzhou Motor Show keretén belül debütál.

Az új S90 a legkülönlegesebb Volvo autó lesz, amely valaha Kínában készült. Mindkét verzió Daqing város gyárából kerül ki a helyi és a világpiac számára egyaránt. A szedánok prémium minőségi szintjükkel sugározzák a svéd márka stratégiáját és elképzeléseit.

“Kína egyre fontosabb szerepet tölt be globális gyártási céljainkban. Itteni gyáraink világszínvonalú termékeket állítanak elő exportra az elkövetkezendő években. Ez is része üzleti stratégiánknak, amelyben évi 800 ezer eladott autót célzunk meg 2020-ra” – mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Car Group elnöke.

A Volvo az első nyugati márkaként szállított kínai gyártású luxusautót az USA-ba a 2015-ös S60 Inscription személyében, amely ötcsillagos eredménnyel zárt a tengerentúli Nemzeti Közlekedési Hatóság biztonsági tesztjén.

Prémium felsőfokon

“Az első dolog, amit felfedezhetünk az S90 Excellence belsejében, az eltüntetett utasülés. Ezt úgynevezett Lounge Console-lal helyettesítettük, amely a sofőrös üzletemberek pihenési lehetőségére született meg. A második dolog, ami szemet szúr, a minőségi anyagok, amelyek egységes és megnyerő luxusérzetet nyújtanak” – mondta Thomas Ingenlath, a Volvo Car Group dizájnért felelős alelnöke.

Az S90 Excellence számos jellemzővel büszkélkedhet, amely az utazási élményt hivatott növelni. Ide tartozik például a teljes panorámatető, a kihajtható munkaasztalok, az okostároló, a fűtött és hűtött pohártartó, az állítható lábtámasz és a beépített szórakoztatórendszer – nagy kijelzővel, munka vagy kikapcsolódás céljára. Az S90 Excellence hátsó érintőkijelzővel, beépített hűtőrekesszel és – a svéd cég, az Orrefors által készített – kézműves kristálypoharakkal is rendelkezik.

A kínai piacra szánt S90 a Volvo díjnyertes T4 és T5 jelzésű benzinmotorjaival lesz elérhető. A csúcskínálatot a T8 plug-in hibrid kivitel jelenti. Az S90 Excellence-hez kizárólag utóbbi érhető el. A biztonsági rendszerek terén a már megszokott városi és közúti vezetéstámogató segédek köszönnek vissza – nagy állat felismerővel és félig önvezető funkciókkal 130 km/óráig. Az okostelefonok gondtalan csatlakoztatásáért az Apple CarPlay és az Android Auto felel. Az új négyzónás klíma a márka már jól ismert CleanZone technológiáját használja.

Az új S90 idén novemberben, míg az S90 Excellence a jövő évben kerül gyártásba.

A Volvo Car Groupról

A Volvo 1927-ben született meg. Mára az egyik legismertebb és legnagyobb elismerésnek örvendő márkának számít a világban. 2015-ben 503 127 modellje kelt el nagyjából 100 országban. A Volvo Cars-t 1999-ben az amerikai Ford Motor Company, majd 2010-ben a kínai Geely Holding vásárolta meg.

A 2015-ös decemberi adatok alapján a Volvónak majdnem 29 ezer alkalmazottja van világszerte. A Volvo Cars irodája, termékfejlesztő részlege, marketing és adminisztrációs osztálya Göteborgban, Svédországban található. A központ Sanghajba került. A gyártás Göteborgban, Belgiumban és Chengduban zajlik, míg a motorokat Skövdében és Zhangjiakou-ban, a karosszéria elemeket pedig Olofströmban állítják elő.