Főoldal > Volvo hírek > Vállalat > Felminősítette a Volvót a Moody’s

Felminősítette a Volvót a Moody’s

A Moody’s minősítő ügynökség (Moody’s Investors Service) megváltoztatta a Volvo Cars hitelbesorolását Ba2-ről Ba3-ra stabil kilátásokkal.

Az elemzés szerint a Volvo Cars besorolásának frissítése a vállalat erős 12 hónapos teljesítményén alapszik, amely hátterében az új XC90 bemutatása áll. A Volvo várhatóan tovább javítja minősítését az elkövetkezendő két évben új termékeivel, amelyekbe már beletartozik a nemrég bemutatott új S90 és V90 is.

A stabil kilátások révén a vállalat értékesítése és ezáltal bevétele is megnő, amelyek további javulást lehetővé tevő tényezők, így a Volvo kényelmesen megmarad a jelenlegi minősítési kategóriában.

Az idei évben még korábban a Volvo Cars sikeresen kibocsátotta kötvényeit, összesen 500 millió euró értékben. Az eladásokból származó bevételt a svédek általános termelési célokra fordították, növelve a vállalat pénzügyi rugalmasságát és a bevételi források számát.

Volvo V90 R-Design Location

A Volvo Car Groupról

A Volvo 1927-ben született meg. Mára az egyik legismertebb és legnagyobb elismerésnek örvendő márkának számít a világban. 2015-ben 503 127 modellje kelt el nagyjából 100 országban. A Volvo Cars-t 1999-ben az amerikai Ford Motor Company, majd 2010-ben a kínai Geely Holding vásárolta meg.

A 2015-ös decemberi adatok alapján a Volvónak majdnem 29 ezer alkalmazottja van világszerte. A Volvo Cars irodája, termékfejlesztő részlege, marketing és adminisztrációs osztálya Göteborgban, Svédországban található. A központ Sanghajba került. A gyártás Göteborgban, Belgiumban és Chengduban zajlik, míg a motorokat Skövdében és Zhangjiakou-ban, a karosszéria elemeket pedig Olofströmban állítják elő