Főoldal > Volvo hírek > Autók > Álca nélkül az új Volvo V90 Cross Country

Álca nélkül az új Volvo V90 Cross Country

A Volvo Cars, a prémiumautó-gyártó leleplezte a várva-várt V90 Cross Country modellt, teljessé téve a 90-es sorozatot. Az első  Cross Country majdnem 20 éve jelent meg, és kimagasló strapabírósága és terepképessége révén a Volvo hamar szinonimája lett a Cross Country modelleknek.

A Cross Country kategória a svéd autómárka porfóliójának fontos részét képezi, hiszen a luxust vásárlók sok esetben hagyják el a kényelmes utat, és keverednek kihívásokkal teli terepre változatos időjárási viszonyok mellett.

“A V90 Cross Country a kombi karosszéria elegáns vonalait örökölte meg – és viszi tovább jobb terepképességekkel -, amely biztonság, kényelem és teljesítmény összességét jelenti egy kalandos csomagba rejtve” – mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Car Group elnök-vezérigazgatója.

New Volvo V90 Cross Country Driving

A világ legkeményebb teleivel és az ország 77%-ban erdővel és tavakkal borított vidékével Svédország természetes helyszínéül szolgál az extrém viszonyokat eltűrő járművek fejlesztésének és tesztelésének. Az itt, nehezen megszerezhető tapasztalat és szaktudás jelenti az alapját a Volvo különleges modellcsaládjának, és tükröződik vissza minden Cross Country kivitelen.

“Autóink jól ismertek biztonságukról, erejükről és tartósságukról. Az összkerékhajtással, a megnövelt hasmagassággal és a karosszéria optimalizálásával kényelmet és irányíthatóságot kínálunk minden időjárási körülmény között minden útviszony mellett. Az új V90 Cross Country kombi testvérének praktikumát viszi tovább felfedezői szívvel kiegészítve” – mondta Dr. Peter Mertens, a Volvo Cars kutatásfejlesztő részlegének alelnöke.

A Volvo új SPA padlólemezét úgy alakították ki és tesztelték le, hogy a V90 Cross Country biztosan helytálljon az extrém körülmények között, amelyre született. Svédország fagyos, északi, titkos létesítményeiben -40 Celsius-fokkal, míg Arizona sivatagjaiban extrém meleggel találkozott az újdonság a vállalat tesztprogramjának keretén belül.

A tömegből egyértelműen kiemelkedő külső  és belső stílussal a V90 Cross Country karakteres szereplője lesz a luxuskategóriának. Érdemeit tovább erősíti a 90-es szériából már ismert, egyszerű konnektivitás és szórakoztató technológiák, valamint a Bowers & Wilkins hangrendszer is.

“Megtervezni egy Volvo Cross Country-t nem csak stílusbeli feladat. A valós képességek állnak a középpontban. A Volvo V90 Cross Country megnyerő és izgalmas kombinációját hozza egy erőteljes külsőnek és egy luxus, skandináv ízlésű beltérnek. Az új Volvo Cross Country új recept alapján tálalja az eredeti hagyományokat: az off-road képességeket az eddigi legelegánsabb, legkifinomultabb kombi köntösben testesíti meg” – mondta Thomas Ingenlath, a Volvo Cars stílustervező részlegének alelnöke.

A sorozatgyártás idén ősszel Torslandában veszi kezdetét.

Hazard light alert without graphics

A Volvo Car Groupról

A Volvo 1927-ben született meg. Mára az egyik legismertebb és legnagyobb elismerésnek örvendő márkának számít a világban. 2015-ben 503 127 modellje kelt el nagyjából 100 országban. A Volvo Cars-t 1999-ben az amerikai Ford Motor Company, majd 2010-ben a kínai Geely Holding vásárolta meg.

A 2015-ös decemberi adatok alapján a Volvónak majdnem 29 ezer alkalmazottja vanvilágszerte. A Volvo Cars irodája, termékfejlesztő részlege, marketing és adminisztrációs osztálya Göteborgban, Svédországban található. A központ Sanghajba került. A gyártás Göteborgban, Belgiumban és Chengduban zajlik, míg a motorokat Skövdében és Zhangjiakou-ban, a karosszéria elemeket pedig Olofströmban állítják elő.