Főoldal > Volvo hírek > Autók > Új V90 Cross Country a Volvótól

Új V90 Cross Country a Volvótól

A Volvo Cars széles körben elismert kategóriateremtő a Cross Country szegmensben. A svéd prémiummárka hamarosan bemutatja új modelljét, amely a V90 Cross Country névre hallgat, és a leköszönő XC70 utódjaként szolgál majd.

A gyártó így az egyik legkényelmesebb és legsokoldalúbb all-roadert dobja piacra, megőrizve vezető szerepét a kategóriában, valamint kiegészíti a 90-es modellcsaládot.

“Sokak számára a Cross Country kategóriában testesül meg igazán a Volvo. Ez már a kezdetektől fogva egy nyerő koncepció volt, tökéletes a kemény időjárási és útviszonyokra, amelyeket Svédországban tapasztalunk” – mondta Håkan Samuelsson elnök-vezérigazgató.

Az első Cross Country modell 1996-ban látott napvilágot a kombi karosszéria praktikumát és a strapabíróságot ötvözve. Manapság, 20 évvel később a Cross Country egy elterjedt ág a prémium autós piacon, meggyőző, ugyanakkor még kényelmes vezetési élménnyel.

Extrém időjárás-állóság

A szélsőséges skandináv időjárási viszonyokra tervezett Cross Country modellek minden körülmény között helytállnak: legyen szó sáros utakról, térdig érő hóról vagy hosszútávú autópályázásról. A ló- és csónaktulajdonosok előszeretett autói megnövelt hasmagassággal, összkerékhajtással és megnyerő teljesítményével már bizonyítottak, így az újdonság egy vérbeli négyévszakos, prémium alternatívája lesz a SUV-oknak.

“Nagyon ügyeltünk rá már az elejétől kezdve, hogy a Cross Country elnevezés ne csupán a masszívabb megjelenésben merüljön ki. Magas elvárásokat támasztottunk a valós körülmények közötti haladási képességekkel szemben, és a szegmens fejlesztése során kényelemmel és praktikummal egészítettük ki a listát, amelyeket a Volvo-tulajdonosok már megszokhattak” – m ondta Dr. Peter Mertens, a kutatásfejlesztő részleg alelnöke.

A várva-várt V90 Cross Country szeptember közepén debütál.

Volvo V40 T5 AWD Cross Country Location 7/8 Rear

A Volvo Car Groupról

A Volvo 1927-ben született meg. Mára az egyik legismertebb és legnagyobb elismerésnek örvendő márkának számít a világban. 2015-ben 503 127 modellje kelt el nagyjából 100 országban. A Volvo Cars-t 1999-ben az amerikai Ford Motor Company, majd 2010-ben a kínai Geely Holding vásárolta meg.

A 2015-ös decemberi adatok alapján a Volvónak majdnem 29 ezer alkalmazottja van világszerte. A Volvo Cars irodája, termékfejlesztő részlege, marketing és adminisztrációs osztálya Göteborgban, Svédországban található. A központ Sanghajba került. A gyártás Göteborgban, Belgiumban és Chengduban zajlik, míg a motorokat Skövdében és Zhangjiakou-ban, a karosszéria elemeket pedig Olofströmban állítják elő.