Főoldal > Volvo hírek > Vállalat > Történelmi jelentőségű beruházás a Volvónál

Történelmi jelentőségű beruházás a Volvónál

A Volvo Cars bejelentette, útjára indítja 89 éves fennállása óta az egyik legnagyobb projektet: felgyorsítja a biztonsági, önvezetési és elektromos meghajtási technológiák fejlesztését.

A vállalat tervei szerint körülbelül 400 új mérnököt vesz fel az elkövetkezendő tizenkét hónapban, főleg a szoftverfejlesztés területére. Az új alkalmazottak a cég kutatásfejlesztési központjába, Gothenburgba kerülnek.

Továbbá, a Volvo új központot nyit az egyetemen a dél-svédországbeli Lund városában, ahol az első 35 munkavállaló szeptemberben kezdhet. A nemzetközi egyetem közel fekszik Svédország harmadik legnagyobb városához, Malmö-hoz, illetve a dán főváros, Koppenhága sincs messze.

Volvo XC 90 self driving 3

A cég komoly forrásokat fordít az új biztonsági és önvezető technológiákra, így a folyamatos mérnökutánpótlás is megkövetelt.

A Volvo augusztusban tette közzé az Uberrel kötött partnerségi megállapodását, amely szintén az önvezető és aktív biztonsági technológiák fejlesztését hivatott felgyorsítani – a világ legtöbb autós személyszállítását végző vállalat egy luxusautó-gyártóval szerződött, jó lehetőséget biztosítva a rendszerek próbájára és fejlesztésére.

A Volvo szintén idén jelentette be, hogy önvezető autók tesztelését indítja útjára Londonban és Kínában is. 2017-ben startol a svéd Gothenburgban a Drive Me projekt.

A Volvo és az Uber az önvezető autókért

A vállalat tovább folytatja új, piacvezető biztonsági rendszereinek fejlesztését, amelyben maga a szoftverfejlesztés és a mérnöki tervezés egyre nagyobb szerepet játszik. A Volvo csúcsmodelljei, a 90-es széria tagjai egyébként már az utak egyik legbiztonságosabb közlekedői. Az XC90 SUV, az S90 szedán és a V90 kombi a legkiterjedtebb alap biztonsági kiegészítőkkel van felszerelve a kategóriában, emellett világelső vívmánynak számít a náluk először alkalmazott nagy állat felismerő rendszer és az útról való lefutást megelőző segéd.

Az elektromos meghajtást illetően, a Volvo egy piacvezető a plug-in hybrid autók terén. A jövőben a szériák minden tagjából készülhet ilyen elektromos meghajtású változat, így megváltozik a modellcsaládok alapkínálata. Teljesen elektromos kivitel 2019-ben érkezik.

“A Volvo egy piacvezető az önvezető és elektromos meghajtási technológiák, s kétség nélkül a biztonság terén is” – mondta Peter Mertens, a kutatásfejlesztési részleg alelnöke. “Nagy célunk, hogy tovább növeljük előnyünket, így a legtehetségesebb mérnökökre van szükségünk. Ezt tükrözi az új munkaerő-felvételünk is.”

Egymillió elektromos Volvo eladása a cél 2025-ig

New Volvo V90 location driving

A Volvo Car Groupról

A Volvo 1927-ben született meg. Mára az egyik legismertebb és legnagyobb elismerésnek örvendő márkának számít a világban. 2015-ben 503 127 modellje kelt el nagyjából 100 országban. A Volvo Cars-t 1999-ben az amerikai Ford Motor Company, majd 2010-ben a kínai Geely Holding vásárolta meg.

A 2015-ös decemberi adatok alapján a Volvónak majdnem 29 ezer alkalmazottja vanvilágszerte. A Volvo Cars irodája, termékfejlesztő részlege, marketing és adminisztrációs osztálya Gothenburgban, Svédországban található. A központ Sanghajba került. A gyártás Gothenburgban, Belgiumban és Chengduban zajlik, míg a motorokat Skövdében és Zhangjiakou-ban, a karosszéria elemeket pedig Olofströmban állítják elő.