Főoldal > Volvo hírek > Vállalat > A Volvo beerősít Svédországban

A Volvo beerősít Svédországban

A Volvo Car Corporation felvásárolta a Hatodik Svéd Nemzeti Nyugdíjalapnak a Volvofinans Bank AB-ban meglévő részesedését. A Volvo Car Corporation (“Volvo Cars”) és a hatodik AP Alap 2015 december 28-án írták alá a felvásárlási szerződést az Alap Volvofinans Bank AB (“Volvofinans”)-ban, a vezető svéd autófinanszírozási bankban meglévő részvényeinek 40%-ára vonatkozóan.

2016. augusztus 4-ére az összes hatósági engedélyt elnyerte a tranzakció, amelynek köszönhetően az 1,8 milliárd svéd korona értékű Volvofinans immáron 50%-ban Volvo Cars és 50%-ban – az AB Volverkinvesten keresztül – a svéd engedélyezett forgalmazók tulajdonában áll.

Half profile Volvo S90 Mussel Blue

A Volvo Car Groupról

A Volvo 1927-ben született meg. Mára az egyik legismertebb és legnagyobb elismerésnek örvendő márkának számít a világban. 2015-ben 503 127 modellje kelt el nagyjából 100 országban. A Volvo Cars-t 1999-ben az amerikai Ford Motor Company, majd 2010-ben a kínai Geely Holding vásárolta meg.

A 2015-ös decemberi adatok alapján a Volvónak majdnem 29 ezer alkalmazottja vanvilágszerte. A Volvo Cars irodája, termékfejlesztő részlege, marketing és adminisztrációs osztálya Gothenburgban, Svédországban található. A központ Sanghajba került. A gyártás Gothenburgban, Belgiumban és Chengduban zajlik, míg a motorokat Skövdében és Zhangjiakou-ban, a karosszéria elemeket pedig Olofströmban állítják elő.