Főoldal > Volvo hírek > Autók > Sportos S90 és V90 modellek a Volvótól

Sportos S90 és V90 modellek a Volvótól

A Volvo Cars leleplezte legújabb teljesítmény inspirált, R-designos modelljeit – az S90 szedánt és a V90 kombit. A sportos karosszéria energetikus megjelenést és élményt ad.

“Az R-design új stílust ad elegáns 90-es modelljeinknek. Sportosabb és közvetlen a vezetés a tisztán látható teljesítményorientált stílussal” – mondta Björn Annwall, a marketing és kiszolgáló részleg alelnöke.

Az R-design elemei közé tartozik az új első lökhárító, az egyedi hűtőmaszk és a zongoralakk fekete végződések. Az ötküllős felni is új, erősítve a sportosabb érzést.

A belső térben számos elem árulkodik a különleges csomagról. Az egyedi kárpit, a pedálok, a kontúros ülések, a kormány – a legapróbb részletekig kidolgozott területek.

A Volvo Car Groupról

A Volvo 1927-ben született meg. Mára az egyik legismertebb és legnagyobb elismerésnek örvendő márkának számít a világban. 2015-ben 503 127 modellje kelt el nagyjából 100 országban. A Volvo Cars-t 1999-ben az amerikai Ford Motor Company, majd 2010-ben a kínai Geely Holding vásárolta meg.

A 2015-ös decemberi adatok alapján a Volvónak majdnem 29 ezer alkalmazottja van világszerte. A Volvo Cars irodája, termékfejlesztő részlege, marketing és adminisztrációs osztálya Gothenburgban, Svédországban található. A központ Sanghajba került. A gyártás Gothenburgban, Belgiumban és Chengduban zajlik, míg a motorokat Skövdében és Zhangjiakou-ban, a karosszéria elemeket pedig Olofströmban állítják elő.