Főoldal > Volvo hírek > Autók > 5,5 másodperc alatt százon a csúcs-XC90

5,5 másodperc alatt százon a csúcs-XC90

A Volvo bemutatta az újgenerációs Polestar Performance Optimisation csomagot az XC90-hez. A világ legtisztább és legerősebb, T8-as jelzést viselő csúcsmodelljének teljesítménye így még tovább nőtt, fokozva ezzel a vezetési élményt.

A Polestar munkája révén a teljesítmény 421 lóerőre, a maximális forgatónyomaték pedig 680 Nm-re növekedett. A 0-100 km/órás sprintet 5,5 másodperc alatt teljesíti a legtestesebb Volvo, miközben továbbra is kategória első a 2,1 literes fogyasztással és a 43 km-es tisztán elektromos hatótávval.

Volvo XC90 T8 Twin Engine with Polestar Performance Optimisation

Az újgenerációs Polestar Performance Optimisation nemcsak a motor teljesítményét optimalizálja, hanem négy fontosabb területen az erőátvitelben is hoz változtatásokat. A gázreakció javulása mellett az adott sebességfokozat intelligens megtartása, gyorsabb és precízebb kapcsolás, illetve a motor teljesítményének növekedése fűződik a csomag érdemeihez. Az XC90 T8 ezáltal új mércét állít a vezetési élmény terén.

“Csupán egy héttel az S90 és V90 Polestar után tovább folytatjuk a paletta erősítését – ezúttal az izgalmas és technológiailag fejlett XC90-nel. Tökéletes választást kínálunk azoknak, akik az egyszerűen elérhető, vonzó, nagyobb teljesítményre vágynak, hogy új szintre léphessenek élményeik” – mondta Niels Möller, a Polestar, a Volvo teljesítményorientált  márkájának vezető munkatársa.

 Az egyik legfontosabb változás a sebességtartó funkció, amely az adott fokozatban tartja a váltót élesebb kanyarodásnál. Ezzel megelőzhetők a kanyar közbeni erőviszony-változások, amelyek nem kívánt stabilitáscsökkenéshez vezethetnek, továbbá a folytonos erőátadás révén a gázpedál lenyomásával még közvetlenebbül tarthatjuk az íven autónkat lendületes vezetés esetén is.

Volvo XC90 T8 Twin Engine with Polestar Performance Optimisation

A csomagot a Polestar Cyan Racing versenypilótáival és mérnökeivel együtt közösen fejlesztették ki, így a Skandináv Túraautó-bajnokság (STCC) négyszeres győztese, Thed Björk is részt vett a munkában.

“Verseny- és fejlesztőpilótaként nagyszerű számomra látni, hogy milyen hasonló filozófia és technológia alapján dolgozunk az XC90-en az én S60-as versenyautómhoz képest. Noha SUV-ként talán távolabb áll eddigi munkáinktól az XC90, de a finomhangolás alapjai azonosak. Az egész a vezetési élmény és a hasznos teljesítmény növeléséről szól, amelyet szerintem sikerült elérnünk” – mondta Thed Björk, aki a Drive-E technológiával felszerelt Volvo S60 Polestar TC1-es versenyautó pilótája a Túraautó-világbajnokságban (WTCC).

Az összeállítás az emissziós értékek, az üzemanyag-fogyasztás, a szerviz intervallumok és a garancia tekintetében a Volvo által minősített és jóváhagyott.

Volvo Cars’ new V90 campaign features footballing legend Zlatan Ibrahimović

A Volvo Car Groupról

A Volvo 1927-ben született meg. Mára az egyik legismertebb és legnagyobb elismerésnek örvendő márkának számít a világban. 2015-ben 503 127 modellje kelt el nagyjából 100 országban. A Volvo Cars-t 1999-ben az amerikai Ford Motor Company, majd 2010-ben a kínai Geely Holding vásárolta meg.

A 2015-ös decemberi adatok alapján a Volvónak majdnem 29 ezer alkalmazottja van világszerte. A Volvo Cars irodája, termékfejlesztő részlege, marketing és adminisztrációs osztálya Gothenburgban, Svédországban található. A központ Sanghajba került. A gyártás Gothenburgban, Belgiumban és Chengduban zajlik, míg a motorokat Skövdében és Zhangjiakou-ban, a karosszéria elemeket pedig Olofströmban állítják elő.