Főoldal > Volvo hírek > Díjak > Dizájndíj-nyertes a Volvo

Dizájndíj-nyertes a Volvo

A nemzetközi Autós Dizájn Díj bizottság ítélete alapján a Volvo nyerte a márkák 2016-os versenyét. A svédek modelljei egyedi értékeket hordoznak megjelenésükben, különbeket, mint több más nagy gyártó.

“Büszkék vagyunk, hogy megkaptuk ezt a díjat dizájn munkánk elismeréseképpen, amit az elmúlt években végeztünk. Amikor az XC90-en dolgoztunk, tudtuk, megvan a lehetőségünk, hogy új irányba vigyük a Volvo márkát” – mondta Thomas Ingenlath, a Volvo Car Group dizájnereinek alelnöke a torinói ceremónián.

Az új XC90 – amely újradefiniálta az emberek felfogását a svéd márkanév jelentését illetően – volt az első lépés a kalandos stílusbeli úton, amelyet az S90 prémium szedán és V90 kombi követett.

“A Volvo modellcsaládja számos különböző karaktert tartalmaz – erős és határozott típusokat, elegánsat, kifinomultat, dinamikusat és fiatalosat. Munkánk abban rejlik, hogy mindegyik irányzatnak teret engedtünk, hogy kibontakozhasson, miközben továbbra is hódolunk hatalmas örökségünk előtt” – tette hozzá Thomas Ingenlath. “Mindegyik autó, amelyet megtervezünk, összetéveszthetetlenül egy Volvo, de mégis egyedi személyiséggel büszkélkedhet.”

Az Autós Dizájn Díj bizottsága neves és elismert szerkesztőket és szakmabelieket tömörít autós és dizájn magazinoktól világszinten. A Volvo Cars a márkák önkifejező stílusában nyert, maga mögé utasítva a Mercedes-Benzt, a Jaguart, a Renault-t és a Kiát.

A 2016-os esztendő az Autós Dizájn Díjak újjászületésének mérföldköve. A korábban is neves elismerések három kategóriát ölelnek fel – a sorozatgyártású és a koncepció autókét, valamint a márkastílust.

Volvo V90 Location Front 7/8

A Volvo Car Groupról

A Volvo 1927-ben született meg. Mára az egyik legismertebb és legnagyobb elismerésnek örvendő márkának számít a világban. 2015-ben 503 127 modellje kelt el nagyjából 100 országban. A Volvo Cars-t 1999-ben az amerikai Ford Motor Company, majd 2010-ben a kínai Geely Holding vásárolta meg.

A 2015-ös decemberi adatok alapján a Volvónak majdnem 29 ezer alkalmazottja van világszerte. A Volvo Cars irodája, termékfejlesztő részlege, marketing és adminisztrációs osztálya Gothenburgban, Svédországban található. A központ Sanghajba került. A gyártás Gothenburgban, Belgiumban és Chengduban zajlik, míg a motorokat Skövdében és Zhangjiakou-ban, a karosszéria elemeket pedig Olofströmban állítják elő.