Főoldal > Volvo hírek > Autók > A svéd maffia új tagjai – Volvo S90/V90 Polestar

A svéd maffia új tagjai – Volvo S90/V90 Polestar

A Polestar bemutatta teljesítményorientált csomagját az új Volvo S90 és V90 modellekhez. A Polestar Performance Optimisation néven ismert összeállítás változtatásai a belépő hajtásláncot érintik, és javítják a menetdinamikát.

Az S90 és a V90 az SPA platformra épülő legújabb modellek – a Volvo új padlólemezére, amely a svéd márka 60-as és 90-es szériáinak alapját képezi majd. Az XC90 már tavaly megkapta a különleges csomagot, mára pedig a teljes csúcskínálat büszkélkedhet vele a Volvónál.

New Polestar performance package now available for the Volvo S90 and V90

A motor teljesítményének szimpla megnövelése helyett a Polestar Performance Optimisation a teljes hajtásláncot érinti. Csökkent a gázadási és elvételi reakcióidő, a váltás sebessége megnőtt, a folyamat pontossága javult. Emellett az erőforrás összteljesítménye is növekedett – még dinamikusabbá és élvezetesebbé varázsolva az S90 és V90 vezetését.

“Tovább folytatjuk a Volvo kategória vezető új alapokra épített modelljeinek teljesítménynövelését. Az S90 és V90 már így is kiváló vezetési dinamikát nyújt, és nagyon örülünk, hogy ezt a szintet még jobban fokozhatjuk a Polestar csomaggal” – mondta Niels Möller, a Polestar, a Volvo teljesítményorientált  márkájának vezető munkatársa.

 New Polestar performance package now available for the Volvo S90 and V90

Csomagot a Polestar Cyan Racing versenypilótáival és mérnökeivel együtt közösen fejlesztették ki.

“Izgalmas átemelni a versenyautóinkban használt technológiákat közúti modellekbe. Kiegyensúlyozott összeállítást készítettünk minden téren, ha éppen versenyt akarsz nyerni vagy csak aktívan vezetnél kedvenc utaidon” – mondta Thed Björk, aki a Drive-E technológiával felszerelt Volvo S60 Polestar TC1-es versenyautó pilótája a Túraautó-világbajnokságban (WTCC).

Az első módosítások a D5-ös dízelekhez lesznek elérhetők, míg októbertől a T6 jelzést viselő, 407 lóerős csúcskivitelekhez is rendelhetjük a különleges csomagot.

Az összeállítás az emissziós értékek, az üzemanyag-fogyasztás, a szerviz intervallumok és a garancia tekintetében a Volvo által minősített és jóváhagyott.

Volvo XC60 - model year 2016

A Volvo Car Groupról

A Volvo 1927-ben született meg. Mára az egyik legismertebb és legnagyobb elismerésnek örvendő márkának számít a világban. 2015-ben 503 127 modellje kelt el nagyjából 100 országban. A Volvo Cars-t 1999-ben az amerikai Ford Motor Company, majd 2010-ben a kínai Geely Holding vásárolta meg.

A 2015-ös decemberi adatok alapján a Volvónak majdnem 29 ezer alkalmazottja van világszerte. A Volvo Cars irodája, termékfejlesztő részlege, marketing és adminisztrációs osztálya Gothenburgban, Svédországban található. A központ Sanghajba került. A gyártás Gothenburgban, Belgiumban és Chengduban zajlik, míg a motorokat Skövdében és Zhangjiakou-ban, a karosszéria elemeket pedig Olofströmban állítják elő.