Főoldal > Sport > Biztató volvós tempó a Nürburgringen

Biztató volvós tempó a Nürburgringen

A Túraautó-világbajnokság legutóbbi versenyhétvégéjén a Zöld Pokolba látogatott a Polestar Cyan Racing két pilótája, Thed Björk és Fredrik Ekblom. A Volvo-s duó keményen harcolt, a háromszoros STCC bajnok Björk az éllovasságért küzdött az első futamon.

Björk a harmadik sorból kezdte az első versenyt a hétvégén. Ügyesen a második helyre zárkózott fel az éllovas Tiago Monteiro mögé a kör végére, azonban olajszivárgás miatt fel kellett adnia a versenyt.

“Megvolt a tempóm Tiago mögött, és kétség kívül legalább egy dobogós helyezés benn volt a menetben. Sajnos az autó elkezdett olajat ereszteni, így ki kellett állnom.  Ez még a beletanulási folyamatunk része, de ami fontosabb, hogy az ötödik hétvégén már a győzelemért harcoltam” – mondta Björk.

Csapattársa, Ekblom a 17.-ről a 8. helyre jött előre előzésekkel és más versenyzők kiesése révén.

“Örülök az eredménynek a hétvégém szörnyű kezdése után. Sikerült felülkerekedni a gondokon, és az autó sokkal jobb lett a versenyekre, így a saját utamat járhattam a mezőnyben. De az itteni futamok a jövő évi megmérettetésekhez nyújtanak majd minimális alapot” – mondta Fredrik Ekblom.

Björk motorproblémájának orvoslására a csapatnak 20 perc állt a rendelkezésére. A Polestar Cyan Racing szerelői erős autókat raktak a svédek alá a második menetre, így a volvós duó 7. és 8. pozícióban futott be a mezőny végéről.

 “Nem tudom elégszer köszönni a csapatnak, hogy ilyen nagyszerű autót kaptam tőlük. Felállítottam a harmadik leggyorsabb versenykört. Ez olyan dolog, amire mindenki nagyon büszke lehet a csapatban” – mondta Thed Björk.

 Felhőszakadás, defektek, technikai problémák tették az eddigi legnehezebbé a német versenyhétvégét a Polestar Cyan Racing számára idén.

“Egy olajszivárgás törölte dobogós helyezésünket, valószínűleg egy győzelmet. De a nap végén nagyon elégedettek voltunk autóink sebességével, hiszen először járunk itt a Ringen. Tervszerűen fejlődünk, a Polestar Cyan Racing nagyszerű munkát végez” – mondta Alexander Murdzevski Schedvin, a Polestar motorsportért felelős vezetője.

A következő versenyre Oroszországban kerül sor június 12-én.

A Polestarról

A Polestar a Volvo Cars teljesítményorientált márkája. A cég 1996-ban született meg versenycsapatként, majd számos bajnokságban ért el sikereket több Volvo modellel is. 2009-ben a Polestar teljesítményorientált termékeket dobott piacra. Az első sportautó –  a Volvo S60 és V60 alapjaira építve – 2014-ben látott napvilágot. 2015-ben a Volvo Cars felhasználta a Polestar erőforrását, amely erős elkötelezettségre utal a hiteles és prémiumszintű teljesítmény nyújtásában.


WTCC német versenyhétvége

Pálya: Nürburgring Nordschleife

Eredmények

Első futam

1 José María López Citroën C-Elysée 3 laps

2 Tom Chilton Citroën C-Elysée +0.526

3 Norbert Michelisz Honda Civic +6.653

4 Rob Huff Honda Civic +7.971

5 Mehdi Bennani Citroën C-Elysée +10.126

8 Fredrik Ekblom Volvo S60 12.983

DNF Thed Björk Volvo S60

Második futam

1 José María López Citroën C-Elysée 3 laps

2 Norbert Michelisz Honda Civic +0.435

3 Tom Chilton Citroën C-Elysée +0.915

4 Rob Huff Honda Civic +1.908

5 Mehdi Bennani  Citroën C-Elysée +2.431

7 Fredrik Ekblom Volvo S60 +6.072

8 Thed Björk Volvo S60 +8.008

A bajnokság állása

1 José María López Citroën C-Elysée 193 pts

2 Tiago Monteiro Honda Civic 124 (-69)

3 Rob Huff Honda Civic 122 (-71)

4 Norbert Michelisz Honda Civic 120 (-73)

5 Mehdi Bennani Citroën C-Elysée 103 (-90)

12 Fredrik Ekblom Volvo S60 30 (-163)

13 Thed Björk Volvo S60 23 (-170)