Főoldal > Volvo hírek > Autók > Új koncepciók a Volvótól

Új koncepciók a Volvótól

A Volvo Cars leleplezte két új koncepcióját, amellyel egy új, vakmerő irányba mozdul el a kisebb modellek terén. A svéd prémiummárka egyúttal ismertette globális stratégiáját a kisautók terén.

Az új 40-es széria koncepciói demonstrálják először, hogyan kíván terjeszkedni a Volvo a hatalmas piacon kisebb méretű, prémium autóival, amelyek nemcsak lenyűgöző külső és belső megjelenéssel, hanem szegmens első eszközcsatlakozási képességekkel, elektromos hajtással és önvezető funkciókkal is rendelkeznek.

Az új koncepciók a Volvo CMA platformjára épülnek. Ezt kifejezetten a kisebb méretű autók számára alkották meg a svédek a formatervezők és a mérnökök közös erőfeszítéseivel annak érdekében, hogy merészebb irányba mozdulhassanak előre.

“Termékcsaládunk mindegyik tagjának megvan a maga egyéni karaktere, éppen úgy, mint egy valódi családban. A CMA segít nekünk valami különlegeset, valami fiatalosat hozni új koncepció autóinkba. Az energikus, összetéveszthetetlen városi karakter emeli ki őket a tömegből. Az érkező, kisebb méretű Volvók ízlésvilága ilyen lesz a jövőben” – mondta Thomas Ingenlath, a Volvo Car Group dizájnereinek alelnöke.

 A Volvo kisautó stratégiája alapvető elem a jövőt érintő vállalati célok megfogalmazásában, a globális tevékenységben és a pénzügyi változtatásokban. A svéd vállalat jelenleg egy céltudatos tervet valósít meg, amely új helyre sorolja majd a prémium autógyártók versenyében az elkövetkezendő négy évben.

A Volvo autókínálata plug-in hibrid és elektromos variánsokat is fog tartalmazni. Utóbbiak gyártására 2019-től kerülhet sor. A svéd prémiummárka emellett célul tűzte ki, hogy összesen 1 millió tisztán elektromos járművet adjon el 2025-ig világszerte.

A T5 Twin Engine elnevezés alatt a vállalat háromhengeres benzinmotorját, az ehhez kapcsolódó 7 fokozatú, dupla kuplungos automata váltót és az elektromotort kell érteni, amely immáron elsőkerék-hajtáshoz is elérhető lesz.

T5 Twin Engine on CMA and T8 Twin Engine AWD on SPA

“A járműtervezés és az erőforrás technológia terén elért előrelépéseinknek köszönhetően ugrásszerű előnyre tehetünk szert a prémiumkategória szereplői között” – mondta Dr Peter Mertens, a kutatásfejlesztési osztály alelnöke. “Új akkumulátoros meghajtásunk révén egy újabb érdekes fejezet nyílik a Volvo szerteágazó történelmében.”

A magával ragadó külső dizájn és az elektromos erőforrás opciók mellett innovatív technológiák sokaságát kínálják az újdonságok. A könnyű készülékcsatlakozás mellett a világ legfejlettebb alap biztonsági kiegészítőit és lenyűgöző skandináv belső terét nyújtják a következő generációs kisautók.

“Az új 40-es szériában megvan a lehetőség, hogy javítsunk piaci pozíciónkon egy fontos, gyorsan növekvő szegmensben” – mondta Håkan Samuelsson elnök-vezérigazgató. “Egy elektromos erőforrás terv – beleértve mindkét új plug-in hibrid és elektromos erőforrásunkat – áll a CMA kialakítása középpontjában.” Megjegyezte, az első 40-es modellek 2017-ben kerülnek gyártásba.

A Volvo új stratégiájának ismertetését erős évkezdés előzte meg mind az értékesítési számok, mind a profit terén.

Volvo V90 Location Profile

A Volvo Car Groupról

A Volvo 1927-ben született meg. Mára az egyik legismertebb és legnagyobb elismerésnek örvendő márkának számít a világban. 2015-ben 503 127 modellje kelt el nagyjából 100 országban. A Volvo Cars-t 1999-ben az amerikai Ford Motor Company, majd 2010-ben a kínai Geely Holding vásárolta meg.

A 2015-ös decemberi adatok alapján a Volvónak majdnem 29 ezer alkalmazottja vanvilágszerte. A Volvo Cars irodája, termékfejlesztő részlege, marketing és adminisztrációs osztálya Gothenburgban, Svédországban található. A központ Sanghajba került. A gyártás Gothenburgban, Belgiumban és Chengduban zajlik, míg a motorokat Skövdében és Zhangjiakou-ban, a karosszéria elemeket pedig Olofströmban állítják elő.