Főoldal > Volvo hírek > Technológia > Online rendelésed 2 órán belül a Volvódban

Online rendelésed 2 órán belül a Volvódban

A Volvo Cars bejelentette, új szolgáltatással bővíti kínálatát vásárlói számára. Ennek keretén belül online leadott rendeléseiket nem házhoz, hanem Volvójukhoz szállíthatják és helyezhetik el benne a kihordók.

A svéd start-up vállalkozással, az urb-ittel kötött úttörő megállapodás révén új szemszögből tekinthetünk autónkra, mint használati tárgyra.

“Pontosan megértjük a nemrég kifejlesztett, új szolgáltatásunk értékét. Mindnyájunk kap hívást a munkahelyén, hogy a csomagkiszállító megérkezett otthonához és át szeretné adni a rendelést, de senki sincs otthon, aki a papírokat aláírhatná. Az autóba történő kézbesítéssel hatékonyan tehetjük autóját kiszállítási helyszínné. Egyszeri digitális kódot adunk a kiszállítóknak, akik így biztosan kézbesíteni tudják a csomagot” – mondta Björn Annwall, a Marketing és Értékesítési Részleg alelnöke, a Volvo Car Group munkatársa.

urbers

Az urb-it egy valós idejű szállítási szolgáltatás, amely révén okostelefonunkról egy érintéssel leadott rendelésünk két órán belül eljut Volvónkhoz. Az új ötlet forradalmian megváltoztatja az online vásárlásról kialakult képet. A svéd start-up vállalat diákok és egyéb részmunkaidős alkalmazottak segítségével végzi a kézbesítést.

A folyamatban nemcsak a kiszállító neve ismert, hanem a teljes vásárlás menete nyomon követhető a kiszállításig.

 “Nagyon egyszerű, ez teszi igazán hatékonnyá. Online vásárolsz egy urb-ittel kapcsolatban álló üzletből, majd kiválasztod, hogy az árut a Volvódhoz vigyék. Ez egy előre előre meghatározott, a megrendelő számára megfelelő időben történik vagy a lehető leggyorsabban. Nyomon követhető a termékek beszerzése és a kiszállítási folyamat is – ha akarod -, vagy elég csak a kézbesítést megerősítő üzenetre várnod. Ha a csomagod nem érkezik meg két órán belül, a szállítás ingyenes” – mondta Björn Annwall.

Kulcs nélküli autók elsőként a Volvótól

A Volvo Cars a 2015-ös Black Friday napon jelentette be új, autóba kézbesítő szolgáltatását Svédország legnagyobb elosztó vállalatával és online élelmiszerraktárával együtt. A prémiumgyártó olyan egyedi lehetőségeket nyújt, mint például a digitális kulcs technológia, amelyben egyszeri felhasználású kódot biztosít a tulajdonosoknak, akik így képesek csomagokat fogadni autójukba. A Volvo Cars jelenleg dolgozik azon, hogy minél szélesebb körben elérhető legyen a különleges szolgáltatás világszerte.

A Volvo Cars Stockholmban kezdi meg új szolgáltatásának próbáját, amely még idén több európai, míg 2025-re 200 világbeli városban lesz elérhető.

Volvo V40 T4 Momentum Location Profile

A Volvo Car Groupról

A Volvo 1927-ben született meg. Mára az egyik legismertebb és legnagyobb elismerésnek örvendő márkának számít a világban. 2015-ben 503 127 modellje kelt el nagyjából 100 országban. A Volvo Cars-t 1999-ben az amerikai Ford Motor Company, majd 2010-ben a kínai Geely Holding vásárolta meg.

A 2015-ös decemberi adatok alapján a Volvónak majdnem 29 ezer alkalmazottja vanvilágszerte. A Volvo Cars irodája, termékfejlesztő részlege, marketing és adminisztrációs osztálya Gothenburgban, Svédországban található. A központ Sanghajba került. A gyártás Gothenburgban, Belgiumban és Chengduban zajlik, míg a motorokat Skövdében és Zhangjiakou-ban, a karosszéria elemeket pedig Olofströmban állítják elő.