Főoldal > Volvo hírek > Autók > Biztonság > Új gyerekülések a Volvótól

Új gyerekülések a Volvótól

A Volvo Cars, az első autógyártó, amely aktívan vizsgálta a gyerekülések teljesítményét a töréstesztek során már az 1960-as évek elejétől kezdve, bejelentette, hogy három új gyerekülést kezd forgalmazni a dizájn, a kényelem és az egyszerűség jegyében.

A Volvónál kiemelt fontosságú szempont a gyermekbiztonság, így a tesztek és az egyértelmű szerelési útmutatók valós értékű tájékoztatással szolgálnak a szülők felé.

“Megértjük, hogy sok ember összetettnek és sokszor összezavarónak tartja a gyermekbiztonságot az autókban. Hosszú idő óta adunk egyértelmű útmutatást a gyerekülések használatára és megfelelő elhelyezésére” – mondta Lotta Jakobsson, a sérülésmegelőzés területén dolgozó professzor és technikai vezető, a Volvo Cars Safety Centre munkatársa.

child seat 3

A felnőttek betanítása, hogy hogyan kell bánni egy gyereküléssel egy dolog, az apróbb utas megfelelő rögzítése egy másik – de ez utóbbi lényegesebben bonyolultabb különösen akkor, mikor idősebb lesz a gyermek.

“Arra összpontosítunk, hogy a lehető legbiztonságosabb körülmények között utazhassanak a fiatal gyermekek koruktól és méretüktől függetlenül. Ez azt jelenti, hogy három-négy éves kor alatt háttal kell utaztatni a gyermeket, majd előre néző gyerekülése vagy magasítóra tenni 140 cm-es magasságig. A biztonsági előnyök megkérdőjelezhetetlenek, de ennek ellenére még mindig túl sokan, túl hamar fordítják előre gyermeküket. Ennek egyik oka a kényelem – a kisgyermek panaszkodik, hogy nincs elég lábtere, vagy hogy túl melege van” – mondta said Lotta Jakobsson.

child seat1

A Volvo Cars újgenerációs gyerekülései lélegzőbb és lágyabb gyapjúból készülnek 80%-ban, így tapintásuk puhább, tartósságuk magasabb az átlagosnál, emellett a hideg és meleg időjárási viszonyokhoz egyaránt jobban illenek. Kialakításuk során a lehető legnagyobb lábtér és a teljes kényelem szempontokat tartották szem előtt.

“Úgy gondoljuk, hogy a gyermekek kényelmesebben ülnek új hátrafordított ülésünkben, ami bátorítja a szülőket, hogy hosszabb ideig utaztassák így őket. Ez közvetlen hatással van a 2020-as biztonsági víziónkra, amikorra egyetlen egy utas sem sérülhet meg komolyan egy Volvóban” – tette hozzá.

child seat4

 Az új gyerekülések

  •  Csecsemő ülés – hátrafordított kialakítással (13 kg-ig vagy 1 éves korig)
  • Gyerekülés – hátrafordított kialakítással (9 hónapos kortól 6 éves korig, a Volvo ajánlásával legalább 3-4 éves korig)
  • Ülésmagasító – előrefordított kialakítással (3-10 éves korban)

 A Volvo Cars továbbra is kiemeli a gyermekek háttal történő utaztatásának fontosságát a lehető leghosszabb ideig.

Az új üléseket a területen a világ egyik piacvezető cégével, a Britax-Römerrel közösen fejlesztette ki a Volvo és tesztelte le a gothenburgi biztonsági központban. Az új termékek júniustól lesznek elérhetők meghatározott piacokon.

.

Half profile Volvo S90 Mussel Blue

A Volvo Car Groupról

A Volvo 1927-ben született meg. Mára az egyik legismertebb és legnagyobb elismerésnek örvendő márkának számít a világban. 2015-ben 503 127 modellje kelt el nagyjából 100 országban. A Volvo Cars-t 1999-ben az amerikai Ford Motor Company, majd 2010-ben a kínai Geely Holding vásárolta meg.

A 2015-ös decemberi adatok alapján a Volvónak majdnem 29 ezer alkalmazottja van világszerte. A Volvo Cars irodája, termékfejlesztő részlege, marketing és adminisztrációs osztálya Gothenburgban, Svédországban található. A központ Sanghajba került. A gyártás Gothenburgban, Belgiumban és Chengduban zajlik, míg a motorokat Skövdében és Zhangjiakou-ban, a karosszéria elemeket pedig Olofströmban állítják elő.