Főoldal > Volvo hírek > Autók > Egymillió elektromos Volvo eladása a cél 2025-ig

Egymillió elektromos Volvo eladása a cél 2025-ig

A Volvo Cars bejelentette, hogy céljaként tűzte ki az egymillió elektromos autó eladását 2025-ig. Ennek érdekében a svéd vállalat minden modelljéből legalább két hibrid kivitelt gyártana. Teljesen elektromos autójuk 2019-ben érkezne.

“Ez egy igen határozott cél” – mondta Håkan Samuelsson elnök-vezérigazgató. “Új kihívás elé nézünk, de a Volvo az elsők között szeretne elektromos technológiára váltani.”

5

A Volvo Cars az elektromos technológiára készült az elmúlt öt évben. Két új hibrid egységet fejlesztett ki – egyet a kisebb, míg egy másikat a nagyobb platformú autókhoz. A padlólemezek lehetővé teszik a hibrid vagy a teljesen elektromos rendszerek beszerelését.

 A nagyobb, a 90-es és a 60-as szériák az SPA padlólemezre épülnek, míg a 40-es jelzésű Volvók a CMA alapot kapják majd meg. Az említett modellek mindegyikéből készül majd tisztán elektromos változat, ezekből összesen egymillió gyártása a cél.

6

Az elektromos autók a Volvo jövőbeli,  fenntarthatósági célkitűzéseinek egyik fontos pillérét adják 2025-ig. A svéd prémiummárka egyébként a nők foglalkoztatási területén is komoly eredményeket ér el, hiszen 2020-ra a vezetők 35%-a hölgy lesz; illetve fontos számára, hogy senki se sérülhessen meg komolyan vagy halálosan egy Volvóban  2020-ra.

 “A fenntarthatóság nem új dolog vagy olyasmi, amely kívül állna tevékenységünkön. Ez egy olyan dolog, amely munkánk egészét átfogja” – tette hozzá Samuelsson. “Új elköteleződésünk utal mély meggyőződésünkre, miszerint csak felelősségteljesen lehet növekedni.”

Half profile Volvo S90 Mussel Blue

A Volvo Car Groupról

A Volvo 1927-ben született meg. Mára az egyik legismertebb és legnagyobb elismerésnek örvendő márkának számít a világban. 2015-ben 503 127 modellje kelt el nagyjából 100 országban. A Volvo Cars-t 1999-ben az amerikai Ford Motor Company, majd 2010-ben a kínai Geely Holding vásárolta meg.

A 2015-ös decemberi adatok alapján a Volvónak majdnem 29 ezer alkalmazottja van világszerte. A Volvo Cars irodája, termékfejlesztő részlege, marketing és adminisztrációs osztálya Gothenburgban, Svédországban található. A központ Sanghajba került. A gyártás Gothenburgban, Belgiumban és Chengduban zajlik, míg a motorokat Skövdében és Zhangjiakou-ban, a karosszéria elemeket pedig Olofströmban állítják elő.