Főoldal > Volvo hírek > Autók > Igazán különleges belső koncepció a Volvótól

Igazán különleges belső koncepció a Volvótól

A Volvo Cars valóságos művészi alkotást mutatott be a 2016-os Pekingi Autószalonon. A koncepció az új S90 Excellence szedán, az S90-es csúcsváltozat belső tere alapján született meg.

A tanulmány betekintést enged az újdonság utasterébe, ahol a lehető legtökéletesebben kíván majd luxus környezetet nyújtani a svéd prémiummárka.

“Igen pozitív visszajelzést kaptunk a Lounge Console Concept-ről, amelyet az XC90-ben mutattunk be először. Ezt most egy lépéssel közelebb hoztuk a valósághoz az S90 Excellence belsejében. Szoborhoz illő mesterművet akartunk megalkotni – sokat merítve a koncepcióból – és a valóságba átültetni” mondta Robin Page, a Volvo Cars belső dizájnjáért felelős részleg alelnöke.

Volvo S90 Excellence Interior Concept
Volvo S90 Excellence Interior Concept

A Volvo Cars dizájner csapata a hátsó sorban kezdte a munkát. A lehető legkényelmesebb üléspozíció és ülés megválasztása után a központi panel megfelelő pozicionálására fektették a hangsúlyt, hiszen innen vezérelhető a kartámaszba épített fűtött/hűtött italtartó, a hangrendszer, a masszázs funkciók és a hatalmas multimédiás kijelző. A két poharat egyébként kézzel vágott kristályból készítette a svéd Orrefors.

“Az egyik kulcsfontosságú elem az első utasülés eltávolítása volt. Így korlátlan kilátást, térérzetet és fényt nyertünk. Ez azonnali és megnyugtató hatással bír” – mondta Robin Page.

Volvo S90 Excellence Interior Concept
Volvo S90 Excellence Interior Concept

A Lounge Console Concept három fő funkcióval büszkélkedhet az S90 Excellence-ben. Mobil munkahelyre emlékeztet a kihajtható asztallap és a nagy kijelző, amin keresztül e-mailezhetünk vagy videokonferenciát bonyolíthatunk le. A második lehetőség a tisztán szórakoztató mód, majd a harmadik a pihenést segíti elő az állítható üléssel, a hideg itallal és a melegített lábtartóval kombinálva.

“Mi másképp csináljuk a dolgokat a Volvo Cars-nál – ahogy mindig is tettük. Olyan belső kialakítás a célunk, amely egyszerre nyújt luxust és megnyugtató érzést. A skandináv dizájn művészete az élettapasztalat fokozásáról szól, és ebben a Volvo a legjobb” – mondta Thomas Ingenlath, a Volvo Car Group dizájnereinek alelnöke.

Díjnyertes a Volvo S90 prémium szedán

A Volvo Car Groupról

A Volvo 1927-ben született meg. Mára az egyik legismertebb és legnagyobb elismerésnek örvendő márkának számít a világban. 2015-ben 503 127 modellje kelt el nagyjából 100 országban. A Volvo Cars-t 1999-ben az amerikai Ford Motor Company, majd 2010-ben a kínai Geely Holding vásárolta meg.

A 2015-ös decemberi adatok alapján a Volvónak majdnem 29 ezer alkalmazottja van világszerte. A Volvo Cars irodája, termékfejlesztő részlege, marketing és adminisztrációs osztálya Gothenburgban, Svédországban található. A központ Sanghajba került. A gyártás Gothenburgban, Belgiumban és Chengduban zajlik, míg a motorokat Skövdében és Zhangjiakou-ban, a karosszéria elemeket pedig Olofströmban állítják elő.