Főoldal > Volvo hírek > Autók > Piacon a 367 lóerős Volvo S60 és V60 Polestar

Piacon a 367 lóerős Volvo S60 és V60 Polestar

A Volvo Cars és a Polestar közös munkájának eredményeként született meg a vadonatúj, 367 lóerős S60 szedán és V60 kombi. Mindkét modell 4,7 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára, végsebességük 250 km/óránál korlátozott. Meghajtásukról a Volvo díjnyertes, négyhengeres Drive-E erőforrása gondoskodik.

A Polestar nagyobb turbóval, új feltöltővel, hajtórudakkal, vezérműtengellyel, nagyobb légszívó kapacitással és új üzemanyagpumpával látta el különleges modelljeit. A kerekekhez nyolcfokozatú, Geartronic automata váltón keresztül jut az erő BorgWarner összkerékhajtás segítségével.

A Polestar jelentősen lecsökkentette az S60 és V60 súlyát, emellett javított az elosztáson is, így az első tengelyre 24-gyel, míg a hátsóra 20 kg-mal kevesebb tömeg jut a korábbi változatokhoz képest.

Polestar exterior static dark shots

Polestar interior shots“Ezek az autók szabályosan gyorsak” – mondta Niels Möller, a Polestar vezetője. “De ennél még többek, hiszen a Polestar 20 éves versenytapasztalatát testesítik meg a Volvo eredményes és gazdag mérnöki múltjával együtt. Az S60 és V60 gyors autók, amelyeket minden nap használhatunk.”

Az első utcai Polestar autókat 2014-ben mutatták be. Kezdetben csupán limitált szériás modellekként szerepeltek bizonyos piacokon. Mára a cég örömmel mondhatja el, hogy a korábbi 13 helyett immáron 47 piacra megduplázott, 750-ről 1500-ra emelt példányszámmal készíti sportautóit.

The WTCC challenge starts this weekend for Polestar Cyan Racing

Mindkét kivitel alapját a Túraautó-bajnokságban (WTCC) szereplő TC1-es Volvo versenyautó képezi. Az új utcai autók azonos alap karosszériát, motort és fejlesztési filozófiát kaptak. A négyhengeres motor teljesítménye 367 lóerő, maximális forgatónyomatéka 470 Nm. Az erőforrás versenytechnológiát rejt, erről a turbófeltöltő és a kompresszor együttes alkalmazása tanúskodik, miközben a hatékonyságot és a mérsékelt emissziót is figyelembe vették a tervezés során: a 7,8 literes átlagfogyasztás és a 179 grammos szén-dioxid kibocsátás kategória első. Az elektromos szervokormány hangolása mellett a rovátkázott, 371 mm-es féktárcsák is újak.

Polestar interior shots

A Polestarról

A Polestar a Volvo Cars teljesítményorientált márkája. A cég 1996-ban született meg versenycsapatként, majd számos bajnokságban ért el sikereket több Volvo modellel is. 2009-ben a Polestar teljesítményorientált termékeket dobott piacra. Az első sportautó –  a Volvo S60 és V60 alapjaira építve – 2014-ben látott napvilágot. 2015-ben a Volvo Cars felhasználta a Polestar erőforrását, amely erős elkötelezettségre utal a hiteles és prémiumszintű teljesítmény nyújtásában.