Főoldal > Volvo hírek > Autók > Különleges kiadás a Volvo S60 és V60 modellekből

Különleges kiadás a Volvo S60 és V60 modellekből

A Volvo Cars megkezdi a négyajtós prémium szedánjának, az S60 és kombi testvérének, a V60 különleges változatának gyártását. Az autók még több külső és belső optikai kiegészítővel gazdagodnak, még dinamikusabbá téve megjelenésüket a 2017-es modellévre.

Az S60 és V60 a mindennapi vezetési örömeit, a kényelmet, a praktikumot és a biztonságot nyújtják oly’ módon, amire csak a Volvók képesek.

“Az S60 és a V60 hétköznapi vezetők autói. Célunk, hogy az Edition változatok még tovább fokozzák ezt a győztes koncepciót friss dizájn elemekkel” – mondta Björn Annwall, a Volvo Car Group marketing és értékesítési alelnöke.

Volvo V60 Edition
Volvo V60 Edition

Az S60 és V60 Edition modellek sportos bőrülésekkel büszkélkedhetnek fekete vagy bézs színekben, míg a tetőkárpit sötét tónust kap. A kormánykerékhez immáron rendelhető fűtés, emellett ennek a kinézete is megújul. A váltókar is örököl a kontrasztos varrásból. A vásárlók kétféle anyagkombináció közül választhatnak – alapból alumínium vagy opciósan zongoralakk hatása érvényesülhet a nagyobb felületeken.

A külsőt illetően is bőven akadnak újdonságok. Számos új szín érhető el, például a Mussel Blue vagy a Luminous Sand – utóbbiak a 90-es modellcsaládnál tűntek fel nemrég. Az S60 és V60 Edition kettő új, 17 colos Rodina vagy 18-as Tucan könnyűfém felnit kap.

Az új kerekekhez illően megváltozik az első és a hátsó lökhárító, valamint a hűtőrácsra vízszintes csíkok kerülnek. Az integrált kipufogóvégződések, a behajtható külső tükrök és a hátsó parkolási asszisztens szintén a felszereltség részét képezi.

Volvo V60 Edition
Volvo V60 Edition

A Volvo Car Groupról

A Volvo 1927-ben született meg. Mára az egyik legismertebb és legnagyobb elismerésnek örvendő márkának számít a világban. 2015-ben 503 127 modellje kelt el nagyjából 100 országban. A Volvo Cars-t 1999-ben az amerikai Ford Motor Company, majd 2010-ben a kínai Geely Holding vásárolta meg.

A 2015-ös decemberi adatok alapján a Volvónak majdnem 29 ezer alkalmazottja van világszerte. A Volvo Cars irodája, termékfejlesztő részlege, marketing és adminisztrációs osztálya Gothenburgban, Svédországban található. A központ Sanghajba került. A gyártás Gothenburgban, Belgiumban és Chengduban zajlik, míg a motorokat Skövdében és Zhangjiakou-ban, a karosszéria elemeket pedig Olofströmban állítják elő.