Főoldal > Volvo hírek > Autók > Év Autója díjnyertes a Volvo XC90

Év Autója díjnyertes a Volvo XC90

  • A hétüléses XC90-et választották a legjobb szabadidő-autónak szakértő autós újságírók
  • A modell egyedi dizájnjáért, technológiai különlegességeiért, luxusáért és biztonságáért kapta az elismerést

A Volvo XC90 hozta el az Év Autója 2016 díjat az Egyesült Királyságban. Az ítélőbizottság 27 neves autóipari újságírót tömörített, akik például a The Sunday Times, a The Telegraph, a Top Gear és az Auto Express újságok és magazinok számára is dolgoznak.

“Nagy elégedettséggel tölt el bennünket, hogy az XC90 továbbra is nagy és megérdemelt figyelmet kap világszerte. Az XC90 jellegzetes külseje és nyugalmat árasztó beltere magabiztosságot sugároz, amely a kezelhetőség és a teljesítmény terén is megmutatkozik. Ismét bebizonyosodott, hogy a Volvo egy jó irányba haladó márka. A Volvo megváltoztatta a párbeszédet a prémium szegmensben, és az emberek erre felfigyeltek” – mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Car Group elnöke.

Az XC90 dizájnja, technológiája, biztonsága és belső kialakítása kapta a legtöbb dicséretet. “A lenyűgöző kabin – úttörő technológiákkal felszerelve, luxussal, bőséges helykínálattal, nagyszerű tervezéssel – és az élvezetes vezetés tökéletes útitárssá teszi a Volvo zászlóshajóját” – mondta John Challen, az Év Autója díjak igazgatója.

Volvo XC90 Excellence - interior
Volvo XC90 Excellence – a különleges kiadás egyedi belteret rejt

A Volvo vadonatúj SPA padlólemezre épült XC90 a technológiailag valaha volt legfejlettebb modell a svédeknél. Elérhető jövőbe mutató benzin-elektromos meghajtással, amely összteljesítménye 407 lóerő, míg szén-dioxid emissziója csupán 49 gramm kilométerenként.

Az okostelefonok egyszerű csatlakoztatásáról a Sensus Connect rendszer gondoskodik. A képet kilenc colos kijelzőn jeleníti meg – nagyítási funkcióval, hangvezérléssel és Apple CarPlay alkalmazással kiegészítve. Ez lehetővé teszi az internet hozzáférést és több felhőalapú applikáció használatát.

Volvo XC90 T5 Inscription AWD - model year 2017
Volvo XC90 T5 AWD 2017

A Volvo Car Groupról

A Volvo 1927-ben született meg. Mára az egyik legismertebb és legnagyobb elismerésnek örvendő márkának számít a világban. 2015-ben 503 127 modellje kelt el nagyjából 100 országban. A Volvo Cars-t 1999-ben az amerikai Ford Motor Company, majd 2010-ben a kínai Geely Holding vásárolta meg.

A 2015-ös decemberi adatok alapján a Volvónak majdnem 29 ezer alkalmazottja van világszerte. A Volvo Cars irodája, termékfejlesztő részlege, marketing és adminisztrációs osztálya Gothenburgban, Svédországban található. A központ Sanghajba került. A gyártás Gothenburgban, Belgiumban és Chengduban zajlik, míg a motorokat Skövdében és Zhangjiakou-ban, a karosszéria elemeket pedig Olofströmban állítják elő.