Főoldal > Volvo hírek > Autók > Kulcs nélküli autók elsőként a Volvótól

Kulcs nélküli autók elsőként a Volvótól

Az új megoldással nemcsak a tulajdonosok, de a családtagok vagy a kollégák élete is egyszerűsödhet

A vezetőnek évtizedekig szüksége volt kézzel fogható kulcsra, hogy hozzáférjen autójához és vezethesse is. De már nem sokáig! Az úttörő megoldást felmutató Volvo az első márka lesz az autós piacon, amely 2017-től kulcs nélküli autókat kínál.

A svéd prémiummárka vásárlói egy alkalmazást kapnak telefonjaikra saját kóddal együtt. E révén a digitális kulcsé lesz a főszerep, hiszen mindenhez ezt kell majd használni – nyitás, zárás, motorindítás. A Bluetooth-os kapcsolat segítségével sokkal nagyobb rugalmasságot és új autóhasználati módot vezet be a piacra a Volvo, s egy tulajdonosnak különböző helyszíneken lévő modelljeihez egyszerűbben hozzá lehet majd férnie.

A családtagoknak elküldhető kód további előnyt jelent, ha a személyes kulcsátadás időhiány miatt nehezen lenne kivitelezhető. A bérautókat GPS-koordináták alapján gyorsabban meg lehet találni, és nem kell hosszan kígyózó sorokban várni például a reptéren átvételkor.

Volvo Cars digital key

A 2016-os tavaszi bemutatót követően korlátozott számban kapják meg az új kulcsrendszert a Volvók 2017-ben. A hagyományos slusszkulcs továbbra is elérhető lesz azon vásárlók számára, akik erre igényt tartanak.

A Volvo éllovas az effajta digitális technológiák terén. 2015-ben a svéd prémiummárka mutatta be a világon első, széles körben alkalmazott kulcs nélküli nyitási és zárási megoldást, ami lehetővé tette, hogy futárok autóhoz kézbesítsék a megrendelt termékeket egyszer használatos kóddal.

A Volvo Car Groupról

A Volvo 1927-ben született meg. Mára az egyik legismertebb és legnagyobb elismerésnek örvendő márkának számít a világban. 2015-ben 503 127 modellje kelt el nagyjából 100 országban. A Volvo Cars-t 1999-ben az amerikai Ford Motor Company, majd 2010-ben a kínai Geely Holding vásárolta meg.

A 2015-ös decemberi adatok alapján a Volvónak majdnem 29 ezer alkalmazottja vanvilágszerte. A Volvo Cars irodája, termékfejlesztő részlege, marketing és adminisztrációs osztálya Gothenburgban, Svédországban található. A központ Sanghajba került. A gyártás Gothenburgban, Belgiumban és Chengduban zajlik, míg a motorokat Skövdében és Zhangjiakou-ban, a karosszéria elemeket pedig Olofströmban állítják elő.