Főoldal > Volvo hírek > Autók > Az új Volvo V90

Az új Volvo V90

A várva-várt Volvo V90-ről ma hullt le a lepel Stockholmban. A stílusos és sokoldalú modell az utolsó a 90-es családban a díjnyertes XC90 és a nemrég bemutatott S90 prémium szedán mellett.

A Volvo kombik vitathatatlan, 60 éves története a Duettel kezdődött. Az új V90 ebben a prémium kategóriában jelent előrelépést az esztétika, az anyagfelhasználás és a kivitelezés terén, miközben méretéhez illően tágas környezetet kínál.

“Nagyon erős pozícióban vagyunk a kombik szegmensében” – mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója. “Sok ember tudatában az abszolút márkaként élünk ebben a kategóriában. Amíg a Volvo márka több mint egyszerű kombik, büszkén visszük tovább gazdag hagyományainkat a V90-nel.”

Volvo V90 Location Profile

A V90 a harmadik újdonság a Volvo csúcsmodelljei között. Testvéreihez hasonlóan az új lehetőségeket megnyitó, jó alapot képező padlólemezt kapta meg.

A modern prémium modell a luxus élmény és a funkcionalitás együttesét nyújtja, amely a kombik sziluettjéből ered. A kifinomult hangulatról a vadonatúj belső tér gondoskodik, emellett a nagy csomagtér a praktikum kellő mértékét biztosítja.

Az új V90 úttörő vezetéstámogató technológiákkal büszkélkedhet. A piacon legfejlettebb biztonsági alapcsomag nagy állatok felismerésére is képes, emellett megelőzi az útról való letérést. Okostelefonjainkat az Apple CarPlay segítségével könnyedén használhatjuk a központi kijelzőről.

Volvo V90 Studio Interior

A Volvo Cars fáradhatatlanul dolgozott, hogy a modell teljesen új szintre emelje a vezetési élményt. Az új karakterisztika vonzó pontosságot és kiszámíthatóságot jelent.

“Erős ajánlatot képzünk a V90-nel. PowerPulse technológiánk egyedülálló teljesítménnyel ruházza fel dízelmotorjainkat, míg a T8 kétmotoros plug-in hibrid rendszer közel 410 lóerőt nyújt, s tisztán elektromos üzemmódban 50 km megtételére képes” – mondta Dr. Peter Mertens, a Volvo Cars kutatásfejlesztési csoportjának alelnöke.

PowerPulse Spool up

A Volvo Car Groupról

A Volvo 1927-ben született meg. Mára az egyik legismertebb és legnagyobb elismerésnek örvendő márkának számít a világban. 2015-ben 503 127 modellje kelt el nagyjából 100 országban. A Volvo Cars-t 1999-ben az amerikai Ford Motor Company, majd 2010-ben a kínai Geely Holding vásárolta meg.

A 2015-ös decemberi adatok alapján a Volvónak majdnem 29 ezer alkalmazottja vanvilágszerte. A Volvo Cars irodája, termékfejlesztő részlege, marketing és adminisztrációs osztálya Gothenburgban, Svédországban található. A központ Sanghajba került. A gyártás Gothenburgban, Belgiumban és Chengduban zajlik, míg a motorokat Skövdében és Zhangjiakou-ban, a karosszéria elemeket pedig Olofströmban állítják elő.